20 October 2022
Trappentoren rolsteiger

Wat is een trappentoren?

 

Een trappentoren is een klassieke rolsteiger uitgebreid met vaste trappen. Deze trappen zorgen voor een veilige doorgang van u en uw vakmensen. Ze zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid om gemakkelijk materialen en gereedschappen mee naar boven te tillen.

Hierdoor ontstaat een zeer prettige en veilige manier van werken.

Een trappentoren is een variant op de originele rolsteiger. Door de manier van beklimmen van een klassieke rolsteiger kan het lastig zijn om goederen en gereedschappen naar het niveau van waar de werkzaamheden mee te nemen.

 

Hoe kun je een trappentoren opzetten?

 

De trappentoren bouw je op dezelfde wijze op als een reguliere rolsteiger, naast de platforms plaatst men een vaste trap en de bijbehorende leuningen. Ook wordt er gebruik gemaakt een handige vaste opstap trap. Hiervoor worden door de fabrikant vaak goede instructies aangeboden. Belangrijk is de handleiding hiervoor te raadplegen.

De opbouw moet voldoen aan de nieuwe regels die sinds begin 2022 actief zijn.

Hierover leest u meer in dit artikel

De warenwet heeft hierbij verscherpingen ingesteld voor het opbouwen van rolsteigers.

Het doel van de trappentoren is dan ook de kans op ongelukken tot een minimum te beperken. Bij het opbouwen van de trappentoren rolsteiger is het van belang voorloopleuningen te gebruiken zodat men geheel Arbo proof te werk gaat. Met een traptoren van weet u zeker dat uw werknemers veilig kunnen werken.

 

De voordelen van het gebruik van een trappentoren

 

- Sneller beklimmen

- Gereedschap en materialen meenemen

- Veilig op en neer lopen

- Leuningen voor extra zekerheid bij het beklimmen

- Aluminium is relatief licht

 

De nadelen van het gebruik van een trappentoren

Ten opzicht van een gewone rolsteiger is het opbouwen iets zwaarder door de vaste trappen. Dat nadeel weegt echter niet op tegen de voordelen die men ervaart van het makkelijker beklimmen.

 

Conclusie

Als u op zoek bent naar een veilige, efficiënte manier om uw bouwvakkers te laten werken op hoogte, dan is een trappentoren rolsteiger zeker het overwegen waard. Deze torens zijn eenvoudig te monteren en demonteren, en ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die gemaakt zijn voor intensief professioneel gebruik. Dus zeker voor bedrijven die gevel- of dakprojecten doen is dit een goede uitbreiding.

Laat een reactie achter