Solide
Solide vaste kniebeugel
€11,00 (€13,31 Incl. btw)
Solide
Solide klapbare kniebeugel
€26,00 (€31,46 Incl. btw)
Maxall
Dubbele trap Maxall Professioneel 2 treden
€88,00 (€106,48 Incl. btw)
Maxall
Dubbele trap Maxall Proffessioneel 2 treden
€88,00 (€106,48 Incl. btw)
Maxall
Bordestrap Maxall Professioneel 3 treden
€99,00 (€119,79 Incl. btw)
Maxall
Bordestrap Maxall Proffessioneel 3 treden
€99,00 (€119,79 Incl. btw)
Maxall
Dubbele trap Maxall Professioneel 3 treden
€104,00 (€125,84 Incl. btw)
Maxall
Dubbele trap Maxall Proffessioneel 3 treden
€104,00 (€125,84 Incl. btw)
Solide
Solide bordestrap 2 treden
€113,00 (€136,73 Incl. btw)
Solide
Solide dubbele trap 2x2 treden
€113,00 (€136,73 Incl. btw)
Maxall
Bordestrap Maxall Professioneel 4 treden
€119,00 (€143,99 Incl. btw)
Maxall
Bordestrap Maxall Professioneel 4 treden
€119,00 (€143,99 Incl. btw)
Pagina 1 van 5

Trappen

De trappen van steigerkopen.nl behoren tot het standaard productenpakket. De trappen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en voldoen ruim aan de keuringseisen: VGS Veiligheidsgarantie, de Nederlandse Warenwet en NEN 2484, en de Europese EN 131.

 

Professionele trap kopen?

Bij steigerkopen.nl kunt u kiezen tussen:

Bordestrap kopen
Dubbele trap kopen

Heeft u vragen over ons assortiment trappen? Neem gerust contact met ons op, wij nemen graag de tijd om al uw vragen te beantwoorden.

 

Over steigerkopen.nl

Steigerkopen.nl is hét online verkoopkanaal voor al uw steigers, klimmaterialen en veiligheidsproducten. Steigerkopen.nl biedt een groot assortiment aan in rolsteigers, kamersteigers, steigeronderdelen en steigeraanhangers.

Een veilige trap is een goede trap

Bij de aanschaf van een trap staat veiligheid voorop. Wie zo maar een trap koopt, loopt het risico dat de trap onveilig is, wat tot ongelukken leiden kan. En, wetende dat de meeste ongelukjes in - en rondom de eigen woning gebeuren, is dit gegeven van groot belang.

Een veilige trap

U kunt allerlei verschillende uitvoeringen trappen kopen. Dat varieert van een eenvoudig keukentrapje tot een uitschuifbare trap. Kijkend naar de veiligheid, geldt dat de onderkant voorzien is van stevige rubberen antislip doppen, zodat wegglijden voorkomen wordt. Dat de treden voorzien zijn van een ribbel of een rubbervoet, eveneens om wegglijden te voorkomen en dat de bovenste trede goed vasthaakt, zodat hij niet beweegt wanneer u er bovenop staat. Bij dubbele trappen geldt tevens dat een antislip rubber tape altijd beter is dan een vilten antislip tape. Dit heeft vooral met het opnemen van vocht te maken. Bij aluminium trappen wordt vaak gebruik gemaakt van ribbels. Kijk bij de koop naar de breedte van de trede en het aantal ribbels, vooral wanneer het een hogere trap betreft.

Trappen voor buiten

Voor buitenwerk wordt veel voor een bordestrap gekozen. Dat is een trap die twee 'benen' heeft, waardoor ze stevig staat. De Bordestrap is verkrijgbaar van twee tot twaalf treden. Het voordeel van de Bordestrap is dat hij ingeklapt ergens tegen een muur kan worden gezet, zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt. Handig en met een enorm lange levensduur. Bordestrappen gaan vaak tientallen jaren mee, waarbij aluminium trappen natuurlijk langer mee zullen gaan dan een houten trap. En, niet onbelangrijk, aluminium trappen vergen minder onderhoud. Wat betreft onderhoud kan men stellen, dat een trap na gebruik even afgestoft moet worden. Dit om te voorkomen dat de ribbels dichtslibben, waardoor het gevaar van uitglijden vergroot wordt.

Gewicht trappen

Gewicht is een andere factor die meetelt bij de aanschaf van trappen. Gewone dubbele trappen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, voorzien van prima werkende scharnieren en een stevige verankering voor het bovenblad. Zo'n trap kan heel wat gewicht dragen. Wordt de trap echter professioneel of bijna professioneel gebruikt, kies dan voor een wat duurdere trap, want die kan meer gewicht verdragen. Overleg bij twijfel met de leverancier. Dit komt de levensduur van de trap zeker ten goede.

Kosten trappen

Voor veel mensen is de prijs van een trap doorslaggevend. Steigerkopen.nl trappen zijn allen veilig en voldoen aan alle veiligheidseisen. En goedkoop! Zo heeft u al een knietrap met drie treden en een vaste beugel voor iets meer dan € 10,-. Maar over het algemeen is niet de prijs maar het gewenste gebruik doorslaggevend bij de aanschaf van een goede trap. Heeft u een dubbele trap of een bordestrap nodig? Voor het doorsnee werk in en rondom het huis, denk aan ramen zemen, de heg knippen en dergelijke, volstaat normaliter een dubbele trap. Bij meer professioneel werk is een bordestrap het overwegen zeker waard.

Kwaliteit duurt het langst

Een kwaliteitstrap gaat lang mee, kan tegen heel wat stootjes en is veilig. De drie belangrijkste voorwaarden op een rij: veiligheid, stevig en een lange levensduur. Dat heeft te maken met de eisen die aan een dergelijke trap gesteld worden, met het materiaal dat gebruikt is en met de inzet van de makers om een gebruiksvriendelijk product te leveren. Dubbele trappen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en voldoen aan de NEN2482 en de NEN 131 norm, licht van gewicht en voorzien van een hoge kwaliteit antislip doppen. Deze en de bordes aluminium trappen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. De treden zijn stuk voor stuk gefelst, gelast en in het profiel opgesloten, zodat ze heel wat gewicht kunnen verwerken. Het eigen gewicht van een trap hangt af van de soort en de grootte. Algemeen kan men stellen dat een aluminium trap tussen de 3 en 25 kilo weegt. Hij kan in de garage of de schuur makkelijk aan een of twee haken opgehangen worden. Zo neemt hij heel weinig ruimte in beslag, is altijd snel beschikbaar en snel op te bergen. Wat betreft onderhoud geldt dat de trap zo nu en dan gewoon afgespoten moet worden. Zet hem daarna even uit elkaar en laat hem drogen. Daarna kan hij er weer een tijd tegenaan. Het grote voordeel van aluminium, naast zijn lichte gewicht, is dat het niet roest. Bij gebruik voor een verbouwing of renovatie, is aan te bevelen om de trap aan het eind van de dag even schoon te maken, zodat hij de volgende dag weer veilig zijn dienst kan doen.